• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗСУ мають повне право бити за військовим цілями в Росії, зокрема зброєю Заходу – британський міністр

    Опубликовано: 2022-04-26 14:30:22

    Україна має повне право завдавати ударів по території країни-агресора Росії, щоб атакувати її логістичні лінії, запаси палива, арсенали, й може законно робити це за допомогою озброєнь, переданих ЗСУ союзниками. Про це в інтерв'ю Times Radio заявив міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі.

    Міністра запитали: "Ми як країна підтримуємо право українців атакувати російську територію?"

    "Звичайно. Я маю на увазі, Україна як суверенна країна мирно існувала у своїх кордонах, а потім інша країна вирішила їх порушити. І стягнула 130 000 солдатів з усієї своєї території. Це почало війну між Україною та Росією, і у війні Україні необхідно завдавати ударів у тил супротивника – атакувати його логістичні лінії, сховища палива, арсенали. Це частина [війни]", – пояснив Гіппі.

    "Цілком законно для України націлюватися вглиб Росії, щоб порушити логістику, яка, якби вона не була порушена, безпосередньо сприяла б смертям та бійні на українській землі. Це частина війни", – наголосив він.

    Міністр додав, що не вважає це прикладом того, що Британія чи НАТО самі б'ють по Росії, про що постійно там кажуть – нібито це не Україна захищається від повномасштабного вторгнення РФ, а "США та НАТО руками українців воюють проти Росії".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.