• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • NYT: наступні чотири тижні стануть вирішальними для війни в України

    Опубликовано: 2022-04-22 18:00:28

    За словами високопоставлених чиновників США, наступні чотири тижні вплинуть на кінцевий результат російсько-української війни з тривалими розгалуженнями, які вплинуть на карту Європи на десятиліття вперед. Про це інформує УНН, посилаючись на The New York Times.

    Деталі

    На тлі того, що чиновники очікують, що війна з росією буде довгою та напруженою, вони закликають надати Україні якомога більше зброї, зокрема далекобійну артилерію та протиартилерійські радари, щоб зупинити просування військ рф на сході України.

    За словами високопоставленого представника Міноборони США, наступний місяць стане вирішальним поворотним моментом як для росії, так і для України. Він при цьому додав, що Пентагон вірить, що, за наявності правильної зброї та високого морального духу та мотивації, українські сили зможуть не лише зупинити просування росії, але й відштовхнути її назад.

    Чиновники пояснюють, якщо росія зможе просунутися на сході, путін матиме кращу позицію і зможе стверджувати, що він забезпечив захист проросійської меншини України. Тоді він може домагатися припинення вогню, а також буде сміливо використовувати Донбас як важіль у будь-яких переговорах, додають вони.

    З іншого боку, за словами чиновників, якщо українські військові зможуть зупинити просування російських сил, путін постане перед вибором: надати більше бойових можливостей для боротьби, яка може затягнутися на роки, або серйозно вести мирні переговори.

    З тим, що наступний етап війни буде “критично важливим”, погоджуються і нинішні та колишні військові командувачі США з досвідом роботи в Україні та Європі. Водночас військові аналітики зазначають, що попри те, що Москва консолідує свої сили на півдні та сході України, результат війни в кращому випадку залишається неясним.

    Чиновники заявили, що спостерігатимуть за слабкостями російських сил, які виявили на перших тижнях війни, і які не зникли. Вони додають, навіть якщо війська рф переможуть протягом наступного місяця, "справжній страх на початку війни" про просування цієї армії на західну Україну або за її кордони - тепер здається перебільшеним.

    Доповнення

    Президент Володимир Зеленський 18 квітня увечері у відеозверненні заявив, що "зараз уже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". І що дуже значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

    18 квітня й глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив про початок другої фази війни.

    19 квітня міністр закордонних справ рф сергій лавров підтвердив, що москва розпочинає в Україні новий етап так званої "спеціальної військової операції".

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.