• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент ухвалив закон про десовєтизацію українського законодавства

    Опубликовано: 2022-04-22 11:45:38

    21 квітня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4284, який передбачає десовєтизацію українського законодавства.

    Про це повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат України Ярослав Железняк.

    За його словами, за цей проєкт закону віддали свої голоси 293 народні обранці.

    Як йдеться у пояснювальній записці до документа, метою цього законопроєкту є як ухиляння від радянських стандартів у законодавчих актах України, так і визнання незастосовними в Україні нормативно-правових актів (або їх положень) держорганів СРСР, РРФСР та УРСР.

    На думку авторів законопроєкту, ці норми є застарілими, неактуальними та концептуально несумісними із законодавством України.

    "Реалізація законопроєкту також передбачає розробку та затвердження міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актів, зокрема, обов'язок Кабінету міністрів України у встановлені терміни розробити та внести на розгляд Верховної Ради проєкти Житлового кодексу, Трудового кодексу та Адміністративного кодексу України", – йдеться в пояснювальній записці.

    Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №7270, який передбачає зміни у регулюванні правового режиму на тимчасово окупованій території України у зв'язку з повномасштабною війною.

    Перед цим народні депутати України проголосували за ухвалу Верховної Ради № 7276 від 13 квітня 2022 року “Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні”. Загалом за постанову проголосували 363 народні депутати України.

    Дмитро Нарожний

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.