• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розраховує вступити до ЄС в 2024 році, — голова Мінекономіки Свириденко

    Опубликовано: 2022-04-22 10:45:42

    Перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко прогнозує, що Україна стане членом Європейського Союзу у 2024 році, адже українська сторона стрімкими темпами виконує всі вимоги для набуття членства.

    Свою думку Свириденко висловила у блозі для "УП".

    "Ми розраховуємо отримати статус кандидата на вступ до ЄС уже влітку цього року. Перша частина нашої заявки вже подана. Такими ж швидкими темпами ми виконаємо всі вимоги України як майбутнього члена ЄС. Це наш шлях справжньої демократії та свободи", - написала міністр.

    Україна почала прискорено діяти у напрямку вступу до ЄС, у блоці заявили, що підтримують цю ініціативу і також готові прийняти нового члена за прискореною процедурою.

    Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України у Європейському Союзі. Вже 8 квітня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн передала президенту Володимиру Зеленському анкету для вступу до ЄС.

    17 квітня українська сторона остаточно заповнила опитувальник щодо вступу до Євросоюзу. Незабаром прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що очікує, що Україна набуде статусу кандидата на членство в Євросоюзі не пізніше червня 2022 року.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.