• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Постпред України в ООН розкритикував Радбез за безпорадність у цій війні

    Опубликовано: 2022-04-20 14:45:37

    Рада безпеки ООН ніяк не допоможе Україні, поки її членом є країна-агресор Росія, і засідання на тему її війни проти України – марнування часу. Про це на засіданні РБ ООН говорив учора постпред України в Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця.

    Він зазначив, що з січня проведено понад десяток зустрічей щодо російської агресії проти України.

    "Ми всі цінуємо свій час, тому дозвольте мені запитати вас – як наші зустрічі впливають на тих, хто займає місце, яке Хартія, як і раніше, відводить іншій, вже неіснуючій юридичній особі?" – запитав Кислиця. Ідеться про те, що постійним членом РБ ООН визначено СРСР, а не Росію.

    Кислиця додав – "скільки засідань Радбезу буде ще проведено з тим самим результатом без зміни ролі Росії в Раді?!"

    "Шановні колеги, схоже, що ці зустрічі не впливають ні на ситуацію з безпекою на передовій, ні на гуманітарну ситуацію в Україні", – констатував український постпред.

    Він додав, що не недооцінює прихильність партнерів допомагати Україні на двосторонньому рівні, але наголосив – а яка ж роль РБ ООН?

    Це орган, який не зміг запобігти війні й не може зупинити її зараз. На жаль, у цьому залі ми продовжуємо вислуховувати підсудних майбутнього трибуналу і виступати перед ними. Чому? Чи готові ви звести роль РБ у врегулюванні найсерйознішої кризи безпеки на європейському континенті з часів Другої світової війни лише до обговорень?" – звернувся дипломат до колег.

    Кислиця закликав РБ ООН "серйозно зайнятися питанням, як розв'язувати проблему сумнівної присутності Росії в цій залі".

    "Чому цей орган не має жодного впливу на війну Росії проти України? Відповідь очевидна, оскільки РБ продовжує вдавати, що Росія є повноправним і легітимним постійним членом. Я не бачу істотних змін у ролі РБ, якщо відповідь не буде знайдена найближчим часом. Росію треба зупинити. Заради миру для українців і людей у всьому світі", – резюмував він.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.