• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені повідомили, що ризик розвитку раку є вищим у людей, які страждають на серцеву недостатність

    Опубликовано: 2022-04-21 08:48:26

    Серцево-судинна недостатність сприяє підвищенню ризику розвитку раку у людей, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Вчені повідомили, що ризик розвитку раку є вищим у людей, які страждають на серцеву недостатність. Серцево-судинна недостатність сприяє підвищенню ризику розвитку раку у людей.

    У наданому на онлайн-конференції Європейського товариства кардіологів повідомленні вчені попереджають, що наявність у пацієнтів серцево-судинної недостатності може збільшити ризик розвитку онкології. Матеріалами на дану тему поділилося видання ESC Heart Failure, інформує Ukr.Media.

    Свої висновки група дослідників з Кільського університету Крістіана Альбрехта (Німеччина) отримала, провівши дослідження, у якому взяли участь 200 248 добровольців. Одну групу учасників склали люди з наявністю серцевої недостатності, а іншу — учасники без наявності даної патології. Через 10 років спостереження за добровольцями експерти встановили значне збільшення кількості людей (майже на 26 %) з онкологією саме серед добровольців з проблемами у роботі серця порівняно з контрольною групою учасників (16,2 %).

    Злоякісними утвореннями, які найбільш часто зустрічалися, у даному разі стали захворювання губи, ротової порожнини і глотки. Трохи менша кількість ракових захворювань була пов’язана із захворюваннями органів дихання, шкіри, а також раку лімфовузлів і крові.

    На думку експертів, таке зростання онкології може бути пов’язане з речовинами, які виділяє хворе серце, що й стає стимулятором зростання злоякісних клітин.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.