• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що стан артерій у дітей можна покращити за допомогою фізичної активності

    Опубликовано: 2022-04-20 18:44:58

    Вчені довели, що стан артерій у дітей можна покращити за допомогою фізичної активності. Активні фізичні вправи покращують стан артерій у дітей, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Згідно з матеріалами дослідження, проведеного фінськими вченими, активне виконання фізичних вправ як у помірному, так і в активному темпі, сприяє зменшенню жорсткості артерій у дітей, інформує Ukr.Media.

    Дослідження проводилося фахівцями з Університету Східної Фінляндії за підтримки експертів з Університету Ювяскюля, Університету Східної Фінляндії, Норвезької школи спортивних наук і Кембриджського університету.

    Відомо, що саме підвищена жорсткість артерій стає причиною розвитку захворювань, які пов’язані з роботою серцево-судинної системи. На жаль, діти, хоч і не настільки часто, але також схильні до розвитку даної патології.

    Для того, щоб зменшити артеріальну жорсткість, фінські дослідники рекомендують стежити за фізичною активністю дітей як підліткового, так і більш молодшого віку.

    Свої висновки вчені засновують на даних дослідження, що тривало протягом 2 років, і у якому взяли участь 245 дітей у віці 6-8 років. Особлива увага експертів була приділена фізичній активності дітей, які взяли участь у дослідженні. За їх фізичною активністю фахівці стежили за допомогою комбінованого монітора частоти серцевих скорочень і рухів. За допомогою контурного аналізу пульсу відбувалося вимірювання жорсткості і дилатаційної здатності артерій.

    «Отримані нами дані свідчать про поліпшення стану артерій, і у першу чергу — їх еластичності, у дітей, які вели більш активний спосіб життя, що супроводжувався виконанням як помірних, так і високоактивних фізичних вправ», — повідомляє д-р Ееро Хаапала.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.