• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що жирна риба є корисною за наявності мігрені

    Опубликовано: 2022-04-20 08:08:03

    Вчені довели, що жирна риба є корисною за наявності мігрені. Для позбавлення від мігрені варто вживати жирну рибу.

    Зміни у дієті радикально зменшують рівень хронічного болю за наявності мігрені і знижують потребу у прийманні анестетиків. А ці ліки можуть викликати звикання і давати побічні ефекти, інформує Ukr.Media.

    Група американських вчених з різних навчальних закладів, включаючи Університет Північної Кароліни, опублікувала 3 липня у журналі BMJ результати дослідження, яке показало, що дієта з великою кількістю жирної риби і меншою кількістю рослинних олій зменшує частоту появи мігрені та інтенсивність болю. Раніше вчені довели, що низький вміст лінолевої кислоти і підвищений рівень жирних кислот Омега-3 полегшує стан жертв мігрені. Лінолева кислота — поліненасичена жирна кислота, яка міститься у кукурудзяній, соєвій та інших оліях, а також у деяких горіхах і насінні. Жирних кислот багато у жирній рибі.

    У новому дослідженні учасників поділили на три групи. 16 тижнів вони дотримувалися певного харчування. Зокрема, отримували дієту з високим вмістом жирної риби і низьким рівнем лінолевої кислоти, з високим вмістом жирної риби і високим рівнем лінолевої кислоти, а також з високим вмістом лінолевої кислоти, але низькою кількістю жирної риби. На початку дослідження у кожного з добровольців напади мігрені проявлялися по 16 днів на місяць, і по 5 годин на день, хоча вони й приймали кілька ліків проти головного болю.

    Підсумки показали, що найбільший ефект приносить дієта зі зменшеною кількістю рослинної олії і збільшеним рівнем жирної риби. У цьому випадку рівень болю вдалося скоротити на 30-40 %. Аналізи крові також показали, що у цієї групи відзначається і більш низький рівень ліпідів, які пов’язані з болем.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.