• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці радять дітям носити сонцезахисні окуляри

    Опубликовано: 2022-04-19 13:28:38

    Чому фахівці радять дітям теж носити сонцезахисні окуляри. Діти багато часу проводять на сонці, особливо влітку.

    Діти багато часу проводять на сонці, особливо влітку. Щорічно вони отримують більше сонячного світла, ніж дорослі, при цьому дитячі очі не можуть ефективно фільтрувати шкідливі ультрафіолетові промені, інформує Ukr.Media.

    Тому, щоб знизити шкідливий вплив ультрафіолетових променів на очі, дітям теж необхідно носити сонцезахисні окуляри.

    «Очі, повіки і шкіра навколо очей у дітей більш вразливі, ніж у дорослих, а збиток від ультрафіолетових променів накопичується. В результаті з часом вже в дорослому віці можуть розвинутися довгострокові проблеми із зором: катаракта, дегенерація жовтої плями і птерігіум (доброякісне утворення на поверхні ока)», — каже Нітіка Арора, офтальмолог і фахівець з глаукоми в клініці Mayo Clinic Health System.

    За словами фахівця, від великої кількості ультрафіолету є і короткостроковий фізичний побічний ефект — фотокератит, відомий як «снігова сліпота». Фотокератит — це запалення, викликане опіком рогівки і кон’юнктиви, що з’явилися в результаті інтенсивного впливу ультрафіолетового випромінювання. Зазвичай він супроводжується такими симптомами, як біль, світлобоязнь, відчуття стороннього тіла в оці, тимчасове зниження гостроти зору і так далі.

    Якісні сонцезахисні окуляри можуть захистити як дорослі, так і дитячі очі від неприємних наслідків впливу УФ-променів. Влітку сонцезахисні окуляри рекомендується носити щодня, навіть в похмурі дні.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.