• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українським школярам дозволять пройти ЗНО-2022 у Європі: як це зробити

    Опубликовано: 2022-04-18 12:45:37

    Українські абітурієнти, які бажають вступити до вузів в Україні, але які зараз перебувають у країнах Європи, можуть здати ЗНО-2022 за місцем тимчасового проживання.

    Школярам з України, які зараз вимушено живуть у країнах Європи, дозволять скласти мультидисциплінарний тест у столицях європейських держав чи на базі провідних університетів – за місцем тимчасового проживання. Про це 16 квітня повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у прямому ефірі одного з українських телеканалів.

    За його словами, освітній процес в Україні не зупиняється і більшість закладів продовжують дистанційне навчання. Тому держава забезпечує можливість здобувати освіту у всьому світі для своїх громадян.

    Нагадаємо, раніше сьогодні уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що незабаром зі шкільної програми можуть прибрати уроки російської мови. За його словами, до кінця цього навчального року вчителів російської мови можна відправити простою. А вже з 1 вересня предмет російську мову замінити на інші, збільшивши частину вивчення таких дисциплін: історія України, українська мова, українська література, математика та англійська мова.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.