• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кілька шкідливих звичок, через які у людей може з’являтися головний біль

    Опубликовано: 2022-04-18 13:28:15

    Кілька шкідливих звичок, через які у людей може з’являтися головний біль. Головний біль може виникати у людини через її певні звички.

    Людина протягом дня виконує багато дій, і може не помічати, що з’явилися звички, через які починається головний біль. Від нього можна позбутися, якщо змінити свою поведінку. Психосоматика головного болю може бути одним з варіантів причин, чому він виникає, якщо для його розвитку немає додаткових обставин, інформує Ukr.Media.

    Через які звички виникає головний біль

    З головним болем зіштовхувалася кожна людина. Часто його пояснюють зміною погодних умов або тиском, а причина може ховатися у власних неправильних звичках.

    Які звички викликають головний біль:

    Тривалі телефонні розмови

    Найчастіше сучасна людина не відривається від своїх справ навіть коли їй хтось телефонує. Можна часто побачити, як притиснувши телефон до плеча головою, вона веде розмову, а руки її виконують інші дії. Положення голови і шиї напружують м’язи, стискаються нерви, розтягуються капсули міжхребцевих суглобів. Згодом головний біль виникатиме дедалі частіше. Потрібно використовувати гарнітуру, щоб і голова була у правильному положенні, і руки були вільними

    Ігнорування вживання води

    Якщо організм почне відчувати дефіцит вологи, то виникне ланцюгова реакція, і почнеться головний біль. Спочатку знижується тиск і стає менше електролітів, що перебувають у тканинах мозку. Через це починається набряк мозку, що й викликає біль. Усунути причину легко — потрібно нормалізувати водний обмін.

    Вживання шкідливих продуктів

    До таких належать: шоколад, твердий сир, перероблене м’ясо, червоне вино. Ці продукти здатні викликати мігрень через речовини, що містяться у них. Вони впливають на трійчастий нерв, тому з’являється односторонній головний біль.

    Труднощі і проблеми у якості причини головного болю

    Напади головного болю можуть з’являтися не лише через хвороби або проблеми з судинами. Іноді власноруч доводить себе до такого стану переживаннями, емоціями і реакцією на різні стресові ситуації. Головний біль у такому разі — це реакція на внутрішнє напруження і неможливість прийняти рішення, зробити вибір або дію.

    Людина відчуває труднощі, які починають тиснути на мозок, тому виникає головний біль. Емоції просто не знаходять вихід, і голова «просить» не думати.

    Власне мозок не може відчувати біль, але усі емоції позначаються на стані судин, які реагують швидше, ніж людина це усвідомлює. Можна прийняти знеболюючий засіб і зняти спазм. Але це не вирішить проблему, яка призвела до такого стану. Після того як полегшає, потрібно розібратися у причинах її появи, тому що цього вимагає організм. Адже будь-який біль — це сигнал про те, що з’явилися негаразди у самопочутті.

    Психосоматика головного болю

    Головний біль можна відчувати через власні дії, і він вказує що потрібно щось змінювати у житті, або саме зараз. Його можуть викликати:

    Дискомфорт

    Доводиться робити те, що не подобається. Треба відмовитися від того, що є огидним, або дати собі відстрочку.

    Незадоволення власних запитів або бажань

    Приймаючи рішення, не потрібно критикувати себе, щоб відмовитися. Потрібно домовитися з собою. І якщо хочеться з’їсти тістечко, то його потрібно або купити, або пояснити самому собі, чому не можна.

    Стресова ситуація

    Наприклад, якщо потрібно попросити про підвищення у керівництва, і на це підштовхують оточуючі люди, але при цьому людина ще не готова до таких дій. У такому разі виникає накладання одразу кількох шарів стресу. Тоді треба подумати, чи дійсно підвищення є важливим, ввічливо попросити залишити вас у спокої, щоб підібрати правильну стратегію, або пояснити усім, що дане положення є ідеальним.

    Обставини, які раніше вже викликали стрес

    Обстановка нагадує події, коли потрібно було приймати рішення, і вони викликали стрес.

    Усуваючи шкідливі звички, і контролюючи свій стан, можна не лише попередити появу головного болю, а також набути впевненість і рівновагу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.