• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хліб погано поєднується з квашеною капустою

    Опубликовано: 2022-04-18 06:34:23

    З якими продуктами дієтологи не рекомендують їсти хліб. Особливо це стосується білого хліба.

    Народна мудрість говорить, що хліб — всьому голова. З самого дитинства батьки твердили нам про святість і корисність цього хлібобулочного виробу. «Їж з хлібом» навчала дитину кожна поважаюча себе мати. Чи так корисний і незамінний цей продукт?

    Особливе ставлення до хліба історично обумовлено життям нашого народу. Наші предки, які пізнали у воєнні роки голод, навчилися цінувати кожну скоринку хліба і всіляко прищеплювали повагу до продукту у своїх дітей і онуків. Однак дієтологи не так прихильні до хліба. Вони стверджують, що надмірне вживання цього продукту не тільки збільшує вагу людини, але і може принести шкоду організму. Особливо це стосується білого хліба, інформує Ukr.Media.

    З чим же не можна вживати настільки улюблений продукт

    По-перше, хліб погано поєднується з квашеною капустою, солоними овочами і фруктовими салатами. Такий дует, швидше за все, викличе печію або розлад шлунку.

    По-друге, хліб не рекомендується вживати з варенням. Так, це дійсно дуже смачно і нагадує про дитинство. Але після таких ласощів чекайте надмірне газоутворення і здуття живота. А тим, хто стежить за вагою, взагалі не варто їсти хліб з будь-якими солодощами. Не забувайте, що він є джерелом значної кількості вуглеводів.

    Також дієтологи виступають категорично проти того, щоб поєднувати хліб з жульєном. Гриби, що становлять основу цієї страви, самі по собі є важкою і некорисною їжею. Їх не рекомендують їсти дітям до 14 років. А в поєднанні з насиченим мікроелементами хлібом, ця пекельна суміш дуже складно засвоюється і переробляється організмом.

    Тим не менш, вживати хліб з м’ясом і салом навіть корисно. Здавалося б: м’ясо — важкий продукт. Але саме в поєднанні з хлібом він легше засвоюється організмом. Їсти виключно м’ясо не можна! Але це стосується лише чорного хліба. Білі сорти краще не вживати з жирною їжею. Вони уповільнюють перетравлення продуктів, що виллється в відчуття тяжкості в шлунку.

    Не варто забувати і про те, що в хлібі міститься багато крохмалю. Тому не потрібно поєднувати його з крохмаловмісними продуктами: картоплею, макаронами, кашами і т. д.

    Як бачите, хліб не так вже й нешкідливий, як думали наші бабусі. Але що робити, якщо ви не уявляєте свого життя без цього продукту? Сприймайте його як окрему самостійну страву. Їжте темні сорти хліба з овочами і зеленню, м’ясом і рибою.

    aspekty.net

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.