• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці: поганий настрій може бути симптомом дефіциту вітаміну В12

    Опубликовано: 2022-04-17 13:48:39

    Дефіцит вітаміну В12 може проявлятися й постійною наявністю поганого настрою, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Фахівці розповіли, що поганий настрій може бути симптомом дефіциту вітаміну В12. Дефіцит вітаміну В12 може проявлятися й постійною наявністю поганого настрою.

    Вітамін B12 — найважливіший компонент для здорового функціонування організму, оскільки він необхідний для вироблення червоних кров’яних тілець. Ознаки дефіциту можуть розвиватися дуже повільно і впливати на різні частини тіла та навіть на ваш настрій. Чи можуть ваша депресія, поганий настрій або тривога бути пов’язані з низьким рівнем необхідного вітаміну?

    Вітамін B12 та інші вітаміни групи B відіграють важливу роль у виробленні хімічних речовин, що впливають на настрій та різні функції мозку, інформує Ukr.Media.

    Низький рівень вітаміну B12 може бути пов’язаний з депресією.

    Дефіцит В12 може викликати практично будь-які психічні симптоми — від тривоги та паніки до депресії й галюцинацій. Це пов’язано з тим, що дефіцит В12 викликає порушення у нервовій системі та еритроцитах.

    У дослідженні, яке опубліковане у Національній медичній бібліотеці США Національних інститутів охорони здоров’я, вивчалося лікування депресії вітаміном B12.

    У дослідженнях депресивних пацієнтів був виявлений як низький рівень фолієвої кислоти, так і низький рівень вітаміну B12, а у дослідженнях серед населення в цілому виявлений зв’язок між депресією і низьким рівнем цих двох вітамінів.

    «Низький рівень фолієвої кислоти у плазмі або сироватці також був виявлений у пацієнтів з рецидивуючими розладами настрою, які лікувалися літієм. На підставі поточних даних ми пропонуємо спробувати оральні дози фолієвої кислоти і вітаміну В12 для поліпшення результатів лікування депресії».

    Інший можливий зв’язок між поганим настроєм і дефіцитом B12 може полягати у впливі вітаміну на рівень серотоніну у головному мозку на додаток до інших хімічних речовин.

    Серотонін допомагає регулювати настрій людини. Низький рівень серотоніну може бути пов’язаний з депресією. Однак деякі дослідження показали, що серотонін може відігравати меншу роль у депресії, ніж вважалося раніше.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.