• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський назвав головну мету Росії у битві за Донбас

    Опубликовано: 2022-04-15 11:30:14

    Президент України Володимир Зеленський вважає, що у майбутній битві за Донбас російські війська спробують оточити 44 тисячі українських військових та окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

    Про це глава держави заявив в інтерв'ю ВВС.

    "Але ж вони не просто забирають території, вони по ходу просто руйнують все, людей гвалтують, забирають все, що можуть, мародерствують. Знищують нашу націю - ось, що вони роблять. Це їхнє бажання", - зазначив президент України.

    Російська армія стягує всі сили в Донецьку та Луганську області, там очікуються запеклі бої найближчим часом. Тому Зеленський знову звернувся до партнерів із закликом якнайшвидше підвезти ще зброї для відображення російського вторгнення.

    "Вони намагаються нам допомогти і допомагають. Але все-таки нам необхідно швидше і більше. Чи достатньо цього? Ми вважаємо, що ні. Пріоритет - отримувати швидше, отримувати зараз, тому що ми воюємо зараз. І як довго триватиме війна, залежить і від того, наскільки швидко ми отримаємо все це озброєння та обладнання", - резюмував гарант.

    Водночас президент на 100% упевнений в українських громадянах та Збройних силах, але такої впевненості немає у питанні швидких постачань зброї.

    Глава МЗС Дмитро Кулеба у рамках війни Росії проти України битва за Донбас може нагадувати Другу світову війну. Очікується, що вона проходитиме із залученням тисяч танків та інших озброєнь.

    У зв'язку з цим голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай закликав жителів населених пунктів області, які на сьогодні залишаються під контролем українських військ, терміново евакуюватися.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.