• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Працевлаштування переселенців: виплати роботодавцям будуть 2 місяці

    Опубликовано: 2022-03-23 18:20:34

    При працевлаштуванні переселенців під час воєнного стану в Україні роботодавці отримають компенсацію витрат у розмірі 6 500 грн на місяць за кожного працівника протягом двох місяців. Це випливає з постанови уряду №331.

    У документі зазначено, що "загальна тривалість надання компенсації видатків не може перевищувати двох місяців від дня працевлаштування особи".

    Для отримання цієї компенсації роботодавцю не раніше ніж через п'ять календарних днів після працевлаштування переселенця необхідно подати до центру зайнятості або через портал "Дія" заяву про компенсацію витрат.

    До заяви слід додати: копію наказу про працевлаштування, відомості про співробітників (ПІБ, ІПН) та копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

    Необхідно також документально підтвердити, що роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ і подав податкову звітність за жовтень-грудень 2021 року за 2021 рік, а розмір зарплати працівника — не нижчий за мінімальну.

    Переселенець може бути працевлаштований за умов компенсації лише один раз.

    Знайти місце роботи переселенцям допомагають також популярні послуги. Сайт з працевлаштування robota.ua запустив бот @robotaua_now_bot у месенджері Telegram для полегшення пошуку вакансій в Україні та за кордоном.

    Мільйони переселенців із України сьогодні успішно влаштувалися у різних європейських країнах. Багатьом буквально з перших днів у новій країні потрібно шукати роботу.

    Сергій Горєлов

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.