• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Італії підтримають заявку України на членство в ЄС, — прем'єр-міністр країни Драгі

    Опубликовано: 2022-03-23 12:40:52

    Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі публічно підтримав вступ України до Європейського Союзу. Його слова передає газета Financial Times.

    Драгі рішуче засудив Кремль за "намір провести експансію" та відзначив героїчний опір українського народу російському вторгненню.

    Таку заяву глава італійського уряду зробив після того, як президент України Володимир Зеленський виступив у парламенті Італії.

    "Італія хоче, щоб Україна вступила до ЄС. Я хочу сказати президенту Зеленському, що Італія підтримує Україну у цьому процесі" — сказав Драгі.

    Він упевнений, що Україна зараз захищає не лише свою незалежність, а й свободу країн Євросоюзу.

    Драгі повторив, що Рим сповнений рішучості підтримати "шлях більшої близькості між Україною та Європою".

    Раніше Зеленський повідомив, що виведення Європейської комісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі буде підготовлено протягом кількох місяців.

    Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України у Європейському Союзі. Відразу після цього президенти восьми країн, які є членами Європейського Союзу, зробили офіційну публічну заяву, в якій закликали надати Україні статус країни-кандидата до Євросоюзу.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.