• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламентарі 13 країн підписали спільну заяву про нагальну потребу захистити українське небо

    Опубликовано: 2022-03-23 09:00:01

    13 країн приєднались до підписання спільної заяви "Про нагальну необхідність модернізації протиповітряної оборони України".

    Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Twitter.

    Парламентарі Чехії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Польщі, Нідерландів, Швеції, США та Великої Британії підписали спільну заяву "Про нагальну необхідність модернізації протиповітряної оборони України", – повідомив прем'єр.

    За його словами, мільйони українців сьогодні потребують захищеного неба над Україною. Тож Шмигаль подякував за це рішення.

    Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук пояснив, що у заяві йдеться про обіцянки цих країн:

    - Підтримувати військову та цивільну оборону України – забезпечити захист повітряного простору та припинити пересування ворожої техніки на території України. Це можна зробити за допомогою постачання протитанкової та протиповітряної зброї.

    – Надати гуманітарну допомогу — забезпечити доставлення продуктів і ліків в українські міста, які обстрілюють і бомбардують; врятувати поранених і біженців.

    – Захистити українські ядерні об’єкти, які становлять загрозу для всіх сусідніх держав. Важливо, щоб Росія визнала свою відповідальність за дотримання Женевських конвенцій.

    Уляна Букатюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.