• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія готова прийняти десятки тисяч біженців із України – прем'єр-міністр

    Опубликовано: 2022-03-22 10:40:52

    Фінляндія готова до приїзду великої кількості біженців із України. Про це повідомила прем'єр-міністр країни Санна Марін, повідомляє фінське видання Yle.

    "Ми готуємося прийняти більше людей", — заявила вона під час поїздки до Рованіємі. 

    За словами Марін, до Фінляндії доїхала відносно невелика кількість біженців – більшість українців, які тікають від війни, влаштувалися в сусідніх країнах. 

    "Влада намагатиметься забезпечити максимально нормальні умови для розміщення приїжджих з України. Наші громадяни обізнані про те, що відбувається, і хочуть допомагати українцям", – запевнила прем'єр. 

    Санна Марін додала, що вважає важливим рішення ЄС про те, що біженцям дадуть право на роботу, а дітям – можливість відвідувати школу чи дитячий садок. 

    За даними міграційної служби, у Фінляндії зареєстровано вже 7 тисяч українських громадян, проте насправді ця кількість значно вища. 

    Притулку у Фінляндії попросили 7 916 громадян України. 

    "Динаміка зберігається. Поки точну кількість (біженців з України – Delo.ua ) назвати неможливо, але мова у підсумку йтиме про десятки тисяч. Місця в пунктах прийому біженців швидко заповнюються, і нові центри прийому відкриваються в Еспоо та Сейняйоки. Приватні оператори також відкривають свої компанії. Готовність висока, але будуть потрібні нові пункти прийому", — розповіла експерт МВС Фінляндії Ганна Рундгрен. 

    Нагадаємо, у лютому керівництво Фінляндії вирішило надати Україні $50 млн фінансової допомоги.

    Крім цього, Фінляндія передасть Україні також військову допомогу: 2,5 тисячі штурмових гвинтівок, 150 патронів патронів, 1,5 тисячі протитанкових знарядь та 70 тисяч продуктових наборів.

    Дмитро Нарожний

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.