• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Центральний банк Польщі запустить програму конвертації гривень у злоті

    Опубликовано: 2022-03-19 09:00:59

    Українці у Польщі зможуть обміняти гривневі банкноти на польські злоті із середини наступного тижня. Про це повідомляє Reuters.

    Багато обмінних пунктів і банків у Польщі неохоче приймають гривню через її надлишок внаслідок великої кількості біженців.

    Національний банк Польщі (НБП) заявив, що співпрацює з найбільшим кредитором країни, PKO BP (PKO.WA), щоб дозволити українським біженцям у Польщі конвертувати гривні.

    "У зв'язку зі значним напливом військових біженців з території України, які прибувають до Республіки Польща з гривнями у готівковій формі, Національний банк Польщі проводить інтенсивну підготовку, що дозволяє конвертувати гривні у злоті", — заявили у НБП.

    Купюри номіналом 100, 200, 500 та 1000 гривень обмінюватимуться у відділеннях PKO BP. Загальна сума становитиме до 10 тисяч гривень на особу.

    Для багатьох біженців важко купити навіть предмети першої необхідності, тому що їх заощадження в гривні не конвертуються в більшій частині Європи, а це означає, що у них немає можливості обміняти їх за прийнятним курсом.

    Європейський центральний банк також працює над створенням фінансового механізму, який дозволить мільйонам українських біженців конвертувати свої заощадження у тверду валюту.

    Нагадаємо, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) оцінює чисельність біженців, які були змушені покинути Україну через російське військове вторгнення, більш ніж у 2,8 мільйона людей.

    Кабінет міністрів також спростив виїзд з України для чоловіків, які не придатні до військової служби через інвалідність. Тепер це можна зробити за відповідним посвідченням або за довідкою про отримання відповідних пільг.

    Сергій Горєлов

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.