• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Головний авіарегулятор Європи розірвав усі зв'язки з російським авіаринком

    Опубликовано: 2022-03-16 17:00:48

    Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) призупинило дії всіх сертифікатів, якщо їхній власник перебуває або проживає в Росії або іншим чином підпадає під санкції. Про це повідомило Міністерство інфраструктури України.

    "Йдеться про ліцензії авіаперевізників на продукцію, запчастини, прилади, ліцензії на технічне авіаобслуговування, а також ліцензії тренувальних центрів для організацій та тренувальних пристроїв для імітації польотів", — розповіли у МІУ. 

    Рішення ухвалено у зв'язку з військовим вторгненням Росії до України. 

    В даний час регулятор зупинив приймання та розгляд нових заявок на сертифікацію, що надійшли від організацій країни-агресора. 

    Літаки без відповідних сертифікатів не мають права здійснювати рейси в авіапросторі ЄС. Серед компаній із призупиненими ліцензіями є найбільші російські авіаперевізники: "Аерофлот", S7, "Волга-Дніпро", "Уральські авіалінії", "Азур". 

    Крім того, EASA призупинило дію ліцензії для низки підприємств, що надають технічне обслуговування авіатехніки, зокрема "А-Технікс", "S7 Інжиніринг", "Волга-Дніпро технікс". Також зупинено сертифікати виготовлених у Росії повітряних суден Ту-204 та Superjet 100. 

    "Ці рішення безпосередньо впливають на роботу російських авіакомпаній не тільки в ЄС, а й у всьому світі. Головний авіарегулятор Європи фактично розриває усі зв'язки з російським авіаринком і ставить під серйозний сумнів його можливості щодо виконання гарантій безпеки", — наголосили у Мінінфраструктури. 

    Дмитро Нарожний

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.