• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо топ-5 країн Європи, в які українці найбільше тікають від війни

    Опубликовано: 2022-03-07 10:00:50

    Понад мільйон людей залишили Україну в пошуках притулку, рятуючись від військової агресії РФ.

    Про це свідчать дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

    Фахівці аналітичної компанії Statista детальніше досліджували ці дані та склали список із п’яти країн, які прийняли найбільшу кількість біженців з України.

    Більшість біженців (близько 548 тис.) перетнули кордон Польщі, діставшись західного сусіда України пішки, автобусом, автомобілем або потягом. Згідно з заявами уряду, щодня до Польщі прибувають понад 50 тис. людей через російсько-українську війну.

    Польща, як і Угорщина, Молдова, Словаччина та Румуніа, прийняли основну масу українських біженців, тоді як на решту європейських країн припало лише близько 88 тис. осіб.

    За прогнозами спостерігачів, тенденція до зростання кількості біженців посилиться, оскільки бойові дії триваюит. Згідно з опублікованими оцінками УВКБ ООН, 12 млн людей в Україні та чотири мільйони біженців з країни найближчими місяцями потребуватимуть допомоги та захисту. Для боротьби з цією гуманітарною кризою ООН та її партнери виступили з екстреною заявою про необхідність виділити $1,7 млрд.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.