• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • S&P обвалило кредитний рейтинг РФ: ризик дефолту дедалі більше

    Опубликовано: 2022-03-05 09:30:43

    Міжнародне рейтингове агентство S&P обвалило рейтинг Росії з BB+ до CCC — менш як за тиждень від останнього зниження.

    Про це повідомляє Reuters, повідомлення на сайті S&P.

    «Зниження рейтингу відбулося після введення заходів, які, на нашу думку, можуть суттєво підвищити ризик дефолту», — йдеться у повідомленні. Крім того, рейтинг переглядатиметься, і S&P визначає ймовірним подальше зниження.

    Така теза збігається з обґрунтуванням, наведеним колегами агентства на міжнародному ринку, Fitch та Moody’s, які напередодні знизили кредитний рейтинг країни-агресора.

    Безпосередньо S&P лише у суботу знизило кредитні рейтинги РФ з ВВВ-до BB+, тобто менше тижня тому. Однак на основі нових санкцій, у тому числі відключення найбільших банків від системи SWIFT, санкцій проти Центрального банку та Міністерства фінансів Росії, блокування валютних резервів тощо ризик дефолту РФ як емітента цінних паперів швидко зростає.

    Зокрема, це зазначило агентство Fitch, яке днем раніше знизило рейтинг Росії з ВВВ до В із негативним прогнозом. «Потужність санкцій, накладених на РФ, підвищують макрофінансові ризики та підривають бажання країни обслуговувати державний борг», — зазначили у Fitch.

    Після цього рейтинги агресора занизило агентство Moody’s з Ваа3 до B3 — тобто відразу на шість ступенів.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.