• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для здоров’я серця та зменшення вживання солі у раціоні варто їсти певні продукти

    Опубликовано: 2022-03-02 15:48:45

    Ці 7 продуктів містять мало солі та бережуть здоров’я вашого серця. Для здоров’я серця та зменшення вживання солі у раціоні варто їсти певні продукти.

    Найпростіший спосіб поліпшити стан здоров’я — скоротити кількість солі, інформує Ukr.Media.

    Натрій (основний компонент кухонної солі) — дуже важлива поживна речовина. Якщо повністю виключити його з раціону, це може погано позначитися на стані здоров’я. Але річ у тім, що нашому організму його потрібно дуже небагато, а систематичне перевищення безпечного дозування може призвести до підвищення кров’яного тиску і збільшення ризику розвитку серцевого нападу, серцевої недостатності, інсульту і навіть захворювань нирок, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Як контролювати кількість солі? Перш за все варто пам’ятати, що найбільше натрію ми отримуємо у прихованому вигляді: з напівфабрикатів, продуктів з обробленого м’яса, а також з їжі, яку вживаємо у кафе і ресторанах, де часто додають більше солі, щоб зробити смак страви більш яскравим. Тому ми радимо для приготування обирати продукти, у яких мало солі — щоб підтримувати здоровий рівень натрію і захистити своє серце.

    Горох і боби

    Білок і рослинна клітковина, яких багато у бобових, дуже важливі для підтримання здорової ваги, а це означає, що й для здоров’я серця. Крім того, усі ці культури містять мало жиру і зовсім не містять холестерин. Ми рекомендуємо обирати сушені продукти, а не консервовані: хоч вони й вимагають більше часу на приготування, у квасолі або горосі з банки зазвичай дуже багато прихованої солі і цукру.

    Фрукти

    У більшості фруктів солі або нема, або її зовсім небагато. Крім того, свіжі фрукти багаті на клітковину, а також вітаміни, мікроелементи і корисні антиоксидантні сполуки, які зменшують запальний процес і допомагають клітинам нашого тіла відновлюватися після атаки вільних радикалів. Але якщо у вас підвищений рівень цукру у крові, обирайте фрукти більш обережно: у багатьох з них підвищений вміст глюкози, яка може бути для вас небезпечною.

    Йогурт

    Ще один відмінний продукт для усіх, хто піклується про здоров’я серця: йогурт не лише підтримує нормальне травлення (важливо для контролю ваги), але й знижує ризик розвитку серцевого нападу та інсульту. Але важливо обирати натуральний йогурт, без добавок і цукру — інакше замість корисного продукту ви отримаєте справжню калорійно-цукрову бомбу.

    Горіхи і насіння

    Приємна новина: дослідження підтверджують, що ті, хто регулярно їдять горіхи або насіння, у результаті рідше зіштовхуються з серцево-судинними захворюваннями. Але важливо пам’ятати, що варто обирати натуральні горіхи, без додавання солі, цукру, меду або сиропу — інакше уся користь просто зійде нанівець.

    Овочі

    І фрукти, і овочі містять важливі поживні речовини, які можуть допомогти знизити рівень холестерину і кров’яний тиск. А у таких овочах, як спаржа, стручкова квасоля, огірки, баклажани, часник і гарбуз не міститься природна сіль. Їжте їх частіше, але під час приготування намагайтеся додавати мінімальну кількість солі.

    Крупи

    Ще один відмінний продукт для здорового раціону: практично усі крупи містять повільні вуглеводи, які допомагають надовго зберегти відчуття ситості, а також підтримувати здоровий рівень цукру у крові. І, звичайно ж, намагайтеся додавати менше солі під час приготування — гречка, булгур, кіноа та інші злаки і без неї дуже смачні!

    Трави і спеції

    Хочете використовувати менше солі під час приготування їжі? Додавайте більше трав і спецій! Крім того, багато прянощів і запашної зелені містять у собі різні корисні сполуки. Деякі з яких захищають здоров’я серця.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.