• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Біль у суглобах допоможуть зменшити деякі продукти

    Опубликовано: 2022-03-02 15:28:33

    Вживання деяких продуктів допомагає пом’якшити біль і запалення у суглобах, які властиві артриту, — про це розповіли медичні фахівці, які курирують Американську організацію пенсіонерів (AARP), інформує Ukr.Media.

    Оливкова олія

    Її споживання є одним із способів профілактики запалення. У цьому сенсі ефект оливкової олії навіть порівнюється з дією нестероїдних протизапальних препаратів.

    Жирна риба

    Оселедець, сардини, сайра, лососеві, у яких дуже багато омега-3 жирних кислот, також допомагають боротися із запаленням. Їх слід обов’язково включати у раціон за наявності аутоімунних форм артриту (наприклад, ревматоїдної).

    Ягоди

    Вишня, малина, чорниця насичені антоціанами, антиоксидантами. Ці речовини допомагають знизити біль, мінімізуючи окислювальний процес, що зачіпає суглоби у разі артритного запалення.

    Часник (і цибуля)

    Пряний овоч корисний для людей, які страждають на артрит. Це показало дослідження, результати якого опублікував науковий журнал BMC Musculoskeletal Disorders. У його статті говориться, що «у людей, які їли часник, цибулю-порей або цибулю-шалот ймовірність розвитку остеоартриту кульшового суглоба була значно нижчою».

    Листова зелень

    Розвиток артриту у літньому віці може бути пов’язаний з дефіцитом вітаміну К. Його, своєю чергою, багато у зелених листових овочах — тому ж шпинаті або кучерявій капусті.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.