• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому краще уникати вживання свіжого та гарячого хліба

    Опубликовано: 2022-03-02 15:08:35

    Чому краще уникати вживання свіжого та гарячого хліба. Гарячий хліб спричиняє надмірне навантаження на органи ШКТ.

    Дивлячись на свіжоспечений, апетитний, гарячий хліб, неможливо встояти! Дуже хочеться відламати шматочок і з’їсти його. Але краще цього не робити. Тому що це не найкраща ідея для вашого організму. Розповідаємо чому, інформує Ukr.Media.

    Причини, через які не можна їсти свіжоспечений хліб

    Здавалося б, усе є логічним: хліб свіжий, його треба їсти саме свіжим. Але з хлібом усе трохи не так. Для людей, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, такий смаколик може стати причиною неприємних наслідків.

    Свіжий хліб — це важкий продукт для шлунку

    Поки випічка не охолола, у ній продовжують бродити дріжджі. Після вживання скибочки такого хліба у шлунку починає підвищуватися кислотність шлункового соку, що тягне за собою подразнення слизової.

    Підвищене газоутворення

    Оскільки у гарячій випічці триває процес бродіння, то й у шлунково-кишковому тракті потім це бродіння перетвориться на здуття і газоутворення, тяжкість і кольки.

    Через свіжу випічку страждає підшлункова залоза

    Адже їй доведеться працювати у прискореному режимі і намагатися швидше перетравити таку важку їжу, багату на дріжджі.

    Ризик формування каміння у органах

    За умови регулярного вживання гарячої випічки існує ризик формування каміння у органах, гастриту, виразки та інших хвороб шлунково-кишкового тракту.

    Збільшення ваги

    Якщо зловживати випічкою на дріжджах, можна набрати зайву вагу.

    Чи у всіх випадках не можна їсти свіжий гарячий хліб

    Звичайно, якщо у вас немає проблем зі шлунком, а кишківник працює як годинник, то поласувати смачною свіжою випічкою іноді можна. Зрозуміло, що у помірних кількостях. Але не гарячою: процес бродіння у продукті повинен обов’язково закінчитися, а це настає через кілька годин після випікання.

    На смак, пишність і свіжість кілька годин не вплинуть, зате ви зможете насолодитися улюбленими ласощами без шкоди для здоров’я!

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.