• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому вживання кефіру на ніч є поганою ідеєю

    Опубликовано: 2022-02-26 15:48:05

    Важливо знати, чому не можна пити кефір на ніч і які можуть бути наслідки, щоб не нашкодити своєму здоров’ю. Вживати кисломолочні продукти під час вечері не рекомендується лише тим, у кого діагностований ряд захворювань. Якщо людина здорова і ніяких протипоказань немає, то кефір принесе лише користь, інформує Ukr.Media.

    Кому не варто пити кефір на ніч

    Нашкодити організму кефір може лише за умови, що у людини є такі захворювання, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net :

    підвищена кислотність у шлунку, тому що кисломолочні продукти викликають процес бродіння;
    гастрит і виразка шлунку та дванадцятипалої кишки;
    панкреатит, адже збій у роботі підшлункової залози ускладнює процес засвоєння продукту;
    патології нирок, оскільки кефір підвищує навантаження на ці органи.
    індивідуальна непереносимість лактози, коли молочні продукти взагалі протипоказані. Але відсоток тих, хто страждає на таку особливість, у світі дуже малий.

    Здоровій людині пити кефір, йогурти і ряжанку дуже корисно. Краще у чистому вигляді і з оптимальною жирністю, без цукру і наповнювачів.

    Для тих, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю вагою, кефір не лише можна, але й потрібно пити на ніч. Склянка кисломолочного напою замінить вечерю, що дасть можливість не набрати зайву вагу.

    Аргументи на користь кефіру на ніч для тих, хто на дієті:

    кефір має легкий сечогінний ефект, а тому здатен вивести зайву рідину з організму, позбавляючи від набряків;
    прискорює метаболізм, а це означає, що їжа перетравлюється краще;
    продукт належить до низькокалорійних, але при цьому має високу поживну цінність;
    у складі кефіру багато легкозасвоюваного білка, який допоможе швидко вгамувати голод не переїдаючи;
    продукт багатий на вітаміни і мінерали, позитивно впливає на усі органи і системи, зміцнюючи імунітет і дозволяючи худнути без шкоди для здоров’я.

    Регулярне вживання кефіру на ніч замість твердої і висококалорійної їжі сприятиме втраті ваги.

    Користь кефіру для здоров’я

    Складно переоцінити користь кисломолочних продуктів для здоров’я людини. Кефір найкорисніше пити саме на ніч. Він сприяє відновленню організму на клітинному рівні під час сну. Напій швидко засвоюється, даючи енергію, але не відкладаючись жиром на боках.

    Кефір має такі корисні властивості:

    Нормалізує мікрофлору кишківника, через що кефір рекомендують пити тим, у кого знижений імунітет. У ньому міститься багато корисних для людини бактерій.

    Кальцій у складі кефіру уповільнює втрату даного мінералу під час нічного відпочинку. За рахунок цього кефір зміцнює кісткову систему.

    Це гарний перекус, який допомагає швидко побороти відчуття голоду. Кефір є незамінним для тих, хто худне. Організм отримує усі необхідні для нього корисні речовини, але при цьому втрачає вагу.

    Кисломолочні продукти покращують пам’ять і підвищують здібності до запам’ятовування та засвоєння нової інформації.

    Поліпшується координація рухів і нормалізується психоемоційний стан. Це відбувається завдяки кальцію, молочній кислоті, магнію і вітаміну D у складі кефіру.

    Вирішити проблему безсоння і прискорити засинання також допоможе кефір. Триптофан допоможе швидко розслабитися після важкого дня, регулюючи біоритми людини. Мелатонін — подарує глибокий сон, дозволяючи добре відпочити протягом ночі.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.