• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стрибки гривні: чи не пора купувати долари

    Опубликовано: 2022-02-25 13:28:05

    Нестабільна ситуація навкруги України призводить до валютних коливань. Що робити: чекати на фінансові покращання чи терміново купувати американські долари? Спілкувалися є експертами журналісти 24 каналу.

    Якщо штучно створювати валютний ажіотаж, то курс і далі буде невпинно зростати. Адже при збільшенні зацікавленості у покупців створюються умови для безапеляційного росту вартості іноземної валюти.

    10-денна історія з доларом

    На минулому тижні гривня зміцнилася. Навіть сформувався надлишок доларової маси, яку у кількості 253 мільйонів викупив Національний банк. Однак міжнародні події, пов’язані з можливістю розв’язання бойових дій, скоригували курс, викликавши часткове знецінення української грошової одиниці.

    Минулого понеділка за 2 години біржових торгів долар превалював: його кількість різко зросла. Курс гривні стрімко пішов донизу, а потім трохи піднявся. Волатильність була скаженою і робити якісь прогнози не варто.

    Кінець минулого року надав напруги в бізнес-відносинах. Свою версію озвучив аналітик Forex Club Libertex Віталій Мінько. Портфель облігацій нерезидентів з січня зменшився на 13,6 млрд. грн., а за половину лютого – на 2,5 млрд.грн. (дані по ОВДП).

    Однак не слід опускати руки, є і позитивні моменти, що спроможні покращити біржові новини.  Польща передає без сплати військове майно для України. Керівництво Франції вирішило фінансово допомогти нашій державі, надіславши 1,2 млрд. євро на ведення економічних програм розвитку.

    То що ж робити з американським доларом?

    Волатильність ринку залежить від скупчення подій. Зараз навколо ситуації з Україною багато паніки. Кожна країна дає свій прогноз стосовно ситуації не тільки на державному рівні, але й вустами фахівців з зовнішньої діяльності та оборони. Декілька припущень щодо дестабілізації, ескалації конфлікту спроможні обернути зростаючі ринкові тренди на протилежні. Але вірно і зворотнє ствердження: пом’якшення ситуації, що прозвучить у поточних новинах, також зробить позитивний вплив на валютні пари.

    Поради фінансових фахівців

    Коли маєте невеликі грошові накопичення у гривні і плануєте їх невдовзі витратити, то навіщо тоді купувати долари? Може статися, що у день потреби грошей курс впаде і ви втратите частину збережень.

    2-3 сотні доларів, придбані зараз, також приведуть до можливих збитків. Адже сьогодні курс високий, тому ви витратите більше гривень на обмін, ніж надалі.

    Ті, хто зацікавлений в обміні на тисячі і десятки тисяч доларів, самі оцінюють свої ризики. Валютні транзакції зараз не вигідні, але якщо ви вкладаєте гроші на перспективу, то може й вийдете колись на прибуток. Для певного кроку бізнесмени чекають, поки долар буде коштувати менше, щоб підвищити свої прибутки за рахунок різниці курсів купівлі та продажу.

    Одне можна сказати достеменно: сьогодні не прогадають лише фахівці з валютних операцій які виграють і при падінні, и при зростанні національного курсу валют. 

    Більше актуальних новин з України - на сайті каналу 24.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.