• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі розповіли, коли вживання гречки є шкідливим

    Опубликовано: 2022-02-24 15:08:24

    Гречка володіє не лише суто корисними властивостями, але й здатна шкодити організму, якщо вживається у їжу занадто часто або у великій кількості, інформує Ukr.Media.

    Як пояснюють фахівці, гречкою не слід зловживати жінкам після 40 років. У цьому віці їх організм відчуває особливу потребу у кальції, але саме цей мінерал може недостатньо повноцінно засвоюватися через часте вживання гречки. Фахівці попереджають, що погане засвоєння і нестача мікроелементів впливають на схильність до остеопорозу і хвороб зубів через ослаблення та пошкодження їх емалі.

    Також гречка може нашкодити у разі наявних проблем з травним трактом: за словами лікарів, вона «може викликати спазми шлунку та інші дискомфортні явища».

    Назвали лікарі й інші стани, за яких вживання гречки слід мінімізувати і суворо контролювати:

    алергія;
    гіпертонія;
    вагітність;
    ниркова недостатність;
    виразка шлунку.
    Тих, хто прагне схуднути, медики попереджають: з цією метою не можна «сидіти на гречці», оскільки подібна «дієта» здатна серйозно зіпсувати здоров’я.

     aspekty.net

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.