Наші предки дуже цінували ромашку, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
5 переваг ромашкового чаю, які поліпшать ваше здоров’я.
З давніх-давен відомо, що вона володіє унікальними лікувальними властивостями. Ми розповімо вам про переваги цієї рослини, протипоказання, а також поділимося рецептом ароматного чаю, інформує Ukr.Media.
Переваги ромашки
Зменшує менструальний біль
Ромашковий чай допомагає зменшити біль при критичних днях. Наприклад, одне дослідження 2010 року, в ході якого жінки пили цей трав’яний напій місяць, це підтвердило. До того ж вони відзначили, що у них зменшилося занепокоєння, пов’язане з менструацією.
Лікує шкіру і невеликі рани
Дослідники довели, що застосування екстракту ромашки допомагає загоювати невеликі рани. Крім того, ромашкові мазі можуть допомогти при екземі і легких запаленнях шкіри.
Допомагає заснути і розслабитися
Якщо вам буває складно заснути, тоді варто ввечері випити ромашковий чай. Він допоможе розслабитися.
Зменшує рівень цукру в крові
Ромашковий чай може знизити рівень цукру в крові. Такий чай корисно пити не тільки діабетикам, але і всім хто хоче запобігти хворобі.
Лікує хвороби шлунково-кишкового тракту
Часто ромашковий чай використовують для лікування і профілактики захворювань шлунка і кишечника. Він стимулює вироблення шлункового соку і зменшує больові відчуття. Крім того, всі запальні процеси мінімізуються, а слизова очищається.
Протипоказання ромашкового чаю
На жаль, такий чудовий напій підходить не всім. Про це потрібно знати!
несумісність з деякими ліками;
алергія;
вагітним і годуючим груддю краще вживати після консультації з лікарем.
Рецепт чаю з ромашки
5 переваг ромашкового чаю, які поліпшать ваше здоров’я. Наші предки дуже цінували ромашку.
Смак чаю з ромашки подобається не всім. Пропонуємо вам рецепт зігріваючого напою, який ви напевно оціните.
Інгредієнти:
700 мл окропу;
2-3-см кореня імбиру;
2 ст. л. сухих квітів ромашки (або 3 чайних пакетики);
сік з половини маленького лимона;
1 ст. л. меду.
Приготування:
Залийте імбир і ромашку окропом. Настоюйте 10 хвилин.
Додайте лимонний сік. Процідіть чай, налийте в кухоль і насолоджуйтеся. Коли чай трохи охолоне, додайте мед.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.