• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що дефіцит сну неможливо замінити його незначною тривалістю

    Опубликовано: 2022-02-23 15:15:41

    Вчені довели, що дефіцит сну неможливо замінити його незначною тривалістю. Нетривалий сон не може вирішити проблему його постійного дефіциту.

    Людям, які регулярно не висипаються, рекомендують спати вдень хоча б пів години. Однак дослідження показало, що такі періоди сну не допомагають докорінно вирішити проблему, інформує Ukr.Media.

    Надмірна денна сонливість, постійні позіхання, відчуття втоми, дратівливість і стомлюваність — ось ознаки того, що ви регулярно не висипаєтеся. У довгостроковій перспективі хронічний недосип підвищує вразливість перед серйозними захворюваннями, включаючи серцево-судинні недуги, а також діабет. Він може спровокувати ожиріння і зменшити тривалість життя. Якщо у людей не вистачає часу спати вночі, їм рекомендують короткий денний сон. Але дослідники з Університету Мічигану довели, що він не допоможе.

    У журналі Sleep опубліковані результати роботи, яка продемонструвала, що короткий сон з тривалістю від 30 до 60 хвилин не зробив помітного впливу на когнітивні порушення, які пов’язані з постійним недосипом. Але дослідники з’ясували, що тривалість так званого довгого сну, одержуваного під час дрімоти, була все ж таки пов’язана зі зменшенням порушень через брак сну взагалі. Довгий сон — це найважливіша стадія нічного відпочинку, коли наші тіла найбільш розслаблені, а частота серцевих скорочень і дихання стають найнижчими.

    Коли ми лягаємо спати щоночі, то спочатку потрапляємо у фазу довгого сну, яка і займає практично усю його тривалість. У фазі короткого або швидкого сну нам найчастіше сняться сни. За умови хронічного недосипу у людей особливо зростає потреба саме у довгому сні, навіть у денний час, як розповіли автори дослідження.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.