• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому не варто приймати душ довше 10 хвилин

    Опубликовано: 2022-02-23 06:34:39

    Наслідки неправильного прийняття душу.

    Чому не варто приймати душ довше 10 хвилин. Наслідки неправильного прийняття душу.

    Прийняття душу є особливим ритуалом, який допомагає розслабитися розуму і тілу. Але тривала і щоденна процедура може негативно відбитися на фізичному здоров’ї. Як часто можна приймати душ, і як довго варто перебувати під струменями води?

    Правильний прийом душу

    Незважаючи на всі переваги прийняття душу, в тому числі боротьбу зі стресом і посилення захисних властивостей шкіри, подібна водна процедура при порушенні певних правил може серйозно вдарити по здоров’ю. Любителі душу повинні в обов’язковому порядку стежити за двома речами, інформує Ukr.Media.

    Тривалість

    Якщо приймати душ менше п’яти хвилин, буде неможливо якісно очистити тіло, що в підсумку спровокує бактеріальні або грибкові інфекції. Експерти відзначають, що оптимальний час для прийняття душу становить 8-10 хвилин. Але якщо робити це довше, особливо якщо ви віддаєте перевагу гарячому душу, то шкірний покрив позбудеться природних олій, в результаті чого стане сухим. У будь-якому випадку після кожної водної процедури необхідно наносити на все тіло зволожувальний крем на водній основі.

    Частота

    Важливо не тільки очищати тіло не більше, але і не менше встановленого часу, але і стежити за частотою прийняття душу. Багато людей роблять це кожен день, оскільки так вони відчувають себе чистими, легше прокидаються вранці і відчувають бадьорість протягом дня. Проте, якщо приймати душ абсолютно кожен день або навіть двічі на добу, то здорова шкіра втратить природний жирний шар, крім цього відбудеться порушення балансу бактерій.

    Наслідки неправильного прийняття душу

    Проблемна шкіра

    Шкіра може стати сухою, роздратованою або почне свербіти. Суха і потріскана шкіра збільшує шанси шкідливих бактерій і алергенів проникнути через її захисний бар’єр.

    Знищення корисних бактерій

    Під час прийняття душу ми користуємося різними засобами, включаючи антибактеріальне мило. І якщо митися так кожен день, можна змити з шкіри всі потрібні мікроорганізми. Зрештою, з’являються менш доброзичливі і більш стійкі до антибіотиків бактерії.

    Ослаблення захисних властивостей

    Щоб імунітет працював нормально і міг ефективно виробляти антитіла для опору багатьом зовнішнім загрозам, він потребує певної стимуляції різноманітними мікроорганізмами, брудом і іншими факторами навколишнього середовища. Ось з якої причини не всі дитячі лікарі радять купати малюків щодня.

    Шкідливий вплив водопровідної води

    Вода, яка тече з-під крана, може містити солі, важкі метали, хлор, фторид, пестициди та інші хімічні речовини. Вони можуть викликати певні проблеми зі здоров’ям.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.