Після 30-річчя не варто вживати деякі продукти.
Ці кілька продуктів варто виключити з раціону після 30-річчя. Після 30-річчя не варто вживати деякі продукти.
Шкідлива їжа є шкідливою у будь-якому віці. Але після 30 років, коли обмінні процеси у організмі різко починають сповільнюватися, на якість харчування потрібно звернути особливу увагу. Ці продукти варто виключити з раціону, якщо ви хочете надовго зберегти молодість і здоров’я, інформує Ukr.Media.
Йогурт з наповнювачами
Йогурт, як і усі кисломолочні продукти, безумовно, корисний. Чого не можна сказати про його ароматизовані версії. Лише одна порція фруктового йогурту у пластиковій баночці містить близько 47 грамів цукру — і це більше того, що нам належить споживати за весь день, приблизно у півтора рази.
Соя
Багато людей вважають сою рівноцінним замінником м’яса. За вмістом білка — можливо, так, але у іншому це не найкорисніший продукт. Відомо, що постійне споживання соєвих продуктів може спровокувати розвиток запальних процесів у організмі і викликати порушення функції щитоподібної залози. Крім того, соя містить фітоестрогени… Не варто «дражнити» організм — навіть якщо у вас ніколи не було проблем з гормонами.
Білий хліб
Нам дуже шкода, але й від цього продукту теж доведеться відмовитися. Випічка з борошна вищого ґатунку містить так звані «швидкі» вуглеводи, що провокують різкі стрибки цукру у крові і набір зайвої ваги. Та й харчова цінність такої їжі дуже невелика — наприклад, порівняно з хлібом з цільнозернового борошна, у якому тієї ж клітковини міститься набагато більше.
Соки з пакета
Сік з пакета до фруктів має дуже віддалене відношення. Після приготування він проходить додаткову теплову обробку — пастеризацію, що «вбиває» більшу частину корисних вітамінів і мінералів. Крім того, виробники додають у готовий продукт абсолютно неймовірну кількість цукру, що перекреслює усю його можливу користь.
Готова випічка
Після 30 років взагалі не варто налягати на випічку, але, якщо вже балувати себе, то лише стравами, які приготовані власноруч з чітко виміряною кількістю інгредієнтів. Як, на вашу думку, магазинній випічці вдається залишатися свіжою і м’якою протягом декількох днів? Гідрогенезовані олії, консерванти і «кінська» порція цукру — ви дійсно цього потребуєте?
Попкорн з мікрохвильовки
Що може бути легшим — поклав пакет у піч, почекав кілька хвилин і запашний снек готовий! Але є одна проблема — спреди з трансжирами, які нерідко додають до подібних напівфабрикатів. Ці речовини негативно впливають на роботу головного мозку, сприяючи загибелі клітин і виникненню вогнищ запалення. До того ж, несправжнє «вершкове масло» може містити небезпечний канцероген — діацетил, який підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань.
Риба з фермерських господарств
На жаль, до 70 % риби, яку можна зустріти на прилавках магазинів, вирощено штучним шляхом. І якщо лише її виробник — не велика рибницька ферма з високим контролем якості, є ризик, що продукція може бути небезпечною для здоров’я. Багато локальних рибних господарств — зокрема, азіатські — зловживають застосуванням антибіотиків і кормів сумнівної якості. А деякі недбайливі фермери ще й підфарбовують філе, щоб надати йому товарний вигляд.