• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз ухвалив рішення розгорнути в Україні військову місію – Кулеба

    Опубликовано: 2022-02-22 10:00:24

    Європейський союз ухвалив рішення розгорнути в Україні дорадчу тренувальну військову місію. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, в якому він взяв участь, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    "Ми домовились сьогодні, що Європейський Союз розгорне в Україні дорадчу тренувальну військову місію. Параметри цієї місії і час її розгортання ще будуть уточнюватись, але принципове рішення ухвалене, і це буде важливий політичний сигнал про збільшення присутності Європейського Союзу в Україні, про початок такого співробітництва саме у військовій сфері", - заявив міністр.

    Він додав, що це будуть небойові підрозділи.

    Що було раніше

    Євросоюз ще з минулого року обговорював створення військової тренувальної місії в Україні. Це може зайняти деякий час, говорив тоді верховний представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель.

    Тодішній міністр оборони України Андрій Таран стверджував, що очікує на розгортання військово-навчальної тренувальної місії ЄС у країні до кінця 2021 року. Президент України Володимир Зеленський, говорячи про плани створення військової місії ЄС в Україні, раніше заявив, що це навчальна місія для обміну досвідом, і Київ підтримує цю ініціативу.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.