• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що шкірки гранатів є ефективним засобом захисту проти ентеропатогенних бактерій

    Опубликовано: 2022-02-19 15:28:13

    Ентеропатогенні бактерії можна знищувати за допомогою гранатових шкірок.

    Вчені довели, що шкірки гранатів є ефективним засобом захисту проти ентеропатогенних бактерій. Ентеропатогенні бактерії можна знищувати за допомогою гранатових шкірок.

    Нещодавнє дослідження Міністерства сільського господарства США показало, що екстракт шкірки граната містить біологічно активні сполуки, що володіють потенційною антибактеріальною активністю. Результати дослідження були опубліковані у журналі Nutrition Research, інформує Ukr.Media.

    Шкірка плодів граната вважається сільськогосподарським відходом. Однак це багате джерело поліфенолів, таких як пунікаліни, пунікалагіни і елагові кислоти. Попередні дослідження показали, що продукти, отримані з гранатів, мають корисні властивості для здоров’я, включаючи антибактеріальну активність, in vitro. Однак існує обмежена кількість доказів їх антибактеріальної активності in vivo.

    Для цього дослідження дослідники прагнули визначити антибактеріальні властивості екстракту шкірки граната in vivo. Зокрема, вони зосередилися на пунікаліні, пунікалагіні та елаговій кислоті, які є наявними у екстракті шкірки. Дослідники заразили мишей бактеріальним патогеном Citrobacter rodentium, бактерією, яка імітує ентеропатогенну бактерію Escherichia coli. До зараження мишей перорально обробляли водою або екстрактом шкірки граната.

    Через дванадцять днів після зараження дослідники досліджували колонізацію C. rodentium товстої кишки і селезінки, а також зміни у тканинах і експресії генів. Фекальні виділення також були проаналізовані на C. rodentium. Результати показали, що екстракт шкірки граната знижує втрату ваги і смертність, викликану інфекцією C. rodentium.

    Екстракт також зменшував колонізацію C. rodentium у селезінці. Крім того, екстракт шкірки граната зменшив ступінь пошкодження товстої кишки, викликаного інфекцією C. rodentium. Загалом, екстракт шкірки плодів граната містить біологічно активні сполуки, які можуть допомогти зменшити тяжкість інфекції C. rodentium in vivo.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.