• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Які недуги здатне викликати зловживання фруктозою

    Опубликовано: 2022-02-19 15:12:18

    Зловживання фруктозою провокує появу певних хвороб.

    Які недуги здатне викликати зловживання фруктозою. Зловживання фруктозою провокує появу певних хвороб.

    Наукові діячі з Китаю з’ясували, як надлишок фруктози у раціоні може відбитися на здоров’ї людини. Відповідне дослідження опубліковане у Chinese Medical Journal, інформує Ukr.Media.

    Робота вчених полягає у вивченні процесу метаболізму фруктози. Як виявилося, замінювати цукор подібними підсолоджувачами не настільки безпечно, як вважають люди.

    Зокрема автори роботи з’ясували, що для перетворення фруктози на глюкозу у організмі людини руйнується ключове джерело енергії у клітинах. Як наслідок — дефіцит цих необхідних молекул під назвою «АТФ». Саме тому у процес залучається інший метаболічний шлях, що стає причиною накопичення у суглобах і крові сечової кислоти. З цієї причини збільшується ризик розвитку подагри.

    Крім того, вчені попередили, що надмірна кількість фруктози сприяє збільшенню запасів абдомінального жиру і холестерину.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.