• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інвестори виводять гроші з України через тиск влади на бізнес, - Forbes

    Опубликовано: 2022-02-18 17:00:25

    Довіра міжнародних інвесторів до України падає через виборчий тиск на бізнес.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю американського Forbes.

    "За даними Доповіді про світові інвестиції, чистий відтік капіталу в Україні в 2020 році склав майже 900 млн доларів. Так уже два роки. Стає гіршим. Українському уряду довелося використовувати валютні резерви, щоб стабілізувати українську валюту", - пише журнал.

    Іноземні інвестори не розглядають Україну на вкладення, констатує видання.

    У цьому, на думку журналістів, винна "неконструктивна політика влади щодо бізнесу".

    Так, під тиск уже потрапив як малий бізнес, так і великі українські та іноземні інвестори (як-то медична компанія Synevo, міжнародний гігант сталеливарний ArcelorMittal і найбільша українська компанія з виробництва стали Metinvest).

    Зневіра посилюється також через те, що підвищення податків поширюється не на всіх.

    Як відомо, наприкінці минулого року парламент ухвалив закон №5600, яким підвищуються податки для українців. Цей закон передбачає підвищення ренти на видобуток залізняку, проте депутати прямо в залі виключили з нього підвищення ренти на марганцеву руду, яку в Україні монопольно видобувають підприємства Ігоря Коломойського.

    Нагадаємо, 1 лютого на гірничо-збагачувальних підприємствах групи "Метінвест" у Кривому Розі представники правоохоронних органів проводили слідчі дії, що стосуються податкових порушень, які нібито мають місце. Компанія заявляє про безпрецедентний необґрунтований тиск на бізнес-групи з боку силових структур.

    Також на початку січня Офіс генерального прокурора заарештував банківські рахунки найбільшого українського металургійного комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг" (АМКР).

    У грудні 2021 року податкова донарахувала одній із великих мереж лабораторій в Україні "Сінево" податки на 1,1 млрд грн. Таке рішення у ДФС ухвалили після планової перевірки, під час якої, за словами податкової, компанія не надала необхідних документів. "Сінево" заперечила рішення податкової в суді.

    Раніше на "Нову пошту" було накладено штраф внаслідок перевірок двох відділень у Харківській області, які нібито не надали документи та пояснення, необхідні для повного та всебічного розгляду скарг громадян на них. Але після скандалу Держпродспоживслужба рекомендувала скасувати це стягнення.

    НАТАЛІЯ ГУРКОВСЬКА

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.