• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Словаччина зафіксувала ціну електрики для населення на три роки

    Опубликовано: 2022-02-18 09:15:13

    Уряд Словаччини та національні компанії-виробники електроенергії домовилися про фіксацію на три роки тарифів на електрику для населення – на 2022-2024 роки.

    Про це сказав міністр фінансів Ігор Матович на прес-конференції, повідомляє Словацьке радіо.

    Ми погодили ключове рішення щодо стабілізації цін на електроенергію на найближчі три роки, – сказав Матович і уточнив, що основний виробник електроенергії в країні компанія Slovenske Elektrarne стягуватиме регульовану ціну на електроенергію у розмірі 61,21 євро за МВт/год до кінця 2024 року.

    Якби цієї угоди не було досягнуто, остаточна ціна електроенергії для населення Словаччини збільшилася б, приблизно, на 80% наступного року за поточними біржовими цінами. Тепер кожне домашнє господарство, в середньому, заощадить 500 євро у 2023 та 2024 роках. Загалом це має бути близько 1 млрд євро з податком на додану вартість.

    Водночас уряд відкликав із парламенту законопроект, який передбачає підвищення податків на доходи словацьких компаній-виробників енергії.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.