• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Велика Британія відмовиться від «золотих віз» через Росію

    Опубликовано: 2022-02-17 14:45:23

    Уряд Великої Британії у найближчі тижні збирається оголосити про згортання програми так званих "золотих віз" для багатих інвесторів на тлі агресивної поведінки Росії. Про це написали низка британських ЗМІ, зокрема Financial Times і The Times, посилаючись на джерела в міністерстві внутрішніх справ.

    Інвесторські візи у Великій Британії з'явилися у 2008 році. Вони дають можливість багатим іноземцям отримати посвідку на проживання (а пізніше – подати на британське громадянство) в обмін на відносно невеликі інвестиції від 2 млн фунтів стерлінгів.

    За останній рік – з серпня 2020 року до серпня 2021-го – британська влада видала 798 "золотих віз". З них 210 отримали громадяни Китаю, 82 – росіяни.

    Правила отримання "золотих віз" двічі ускладнювали – у 2015 році після окупації Росією Криму та частини Донбасу й у 2019 році після отруєння шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

    Тепер британська влада розглядає можливість скасувати програму "золотих віз" раз і назавжди.

    У 2020 році парламентський комітет з розвідки та безпеки випустив доповідь, у якій інвесторські візи назвали ідеальним механізмом для відмивання незаконно отриманих доходів, а Лондон – "пральнею" для офшорних коштів. "Я не можу зрозуміти, чому міністр внутрішніх справ [Пріті Пател] давним-давно не позбулася їх", – цитує FT депутата-лейбориста Кріса Браянта.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.