• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віцепрезидентка США Гарріс зустрінеться із Зеленським та Шольцем

    Опубликовано: 2022-02-17 14:30:58

    На тлі загрози нового вторгнення Росії в Україну віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським і канцлером Німеччини Олафом Шольцем на Мюнхенській конференції з безпеки. Про це заявив неназваний чиновник адміністрації президента США Джо Байдена, повідомляє пресслужба Білого дому.

    За його словами, на полях конференції вона проведе низку зустрічей зі світовими лідерами, проте дві зустрічі будуть особливо важливими.

    Перша – із Зеленським, сказав чиновник. Він зазначив, що це буде реальна можливість підкреслити відданість США суверенітету та територіальній цілісності України. Також це буде можливість для координації зусиль щодо допомоги Україні у сферах економіки та безпеки.

    Другою особливо важливою зустріччю чиновник назвав бесіду Гарріс із Шольцем. За його словами, це буде додаткова можливість обговорити з ним ситуацію навколо України та Росії після нещодавнього візиту Шольца до Вашингтона.

    Крім того, у Білому домі повідомили, що Гарріс зустрінеться з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та лідерами країн Балтії.

    В адміністрації Байдена також анонсували, що у своїй промові на Мюнхенській конференції Гарріс викладе дипломатичний підхід США до Росії, наголосить на необхідності єдності для швидкої реакції на випадок нової хвилі агресії РФ, нагадає про санкції у разі вторгнення.

    Мюнхенська конференція стартує завтра і триватиме три дні. Агентство Kyodo раніше повідомляло, що на ній міністри закордонних справ G7 проведуть екстрену нараду щодо російської загрози Україні.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.