• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • JP Morgan зарахує Україну до свого індексу, попри воєнну загрозу

    Опубликовано: 2022-02-17 14:00:53

    Інвестиційний банк JP Morgan вирішив не змінювати своїх планів та зарахувати державні облігації України до індексу GBI-EM Global Diversified, попри воєнну загрозу з боку Росії. Про це пише The Wall Street Journal.

    Рішення про включення українських облігацій набере чинності з 31 березня.

    "Це хороша новина для України – у вас раптом з'являться великі індексні гравці, які спеціалізуються на цьому конкретному ринку облігацій", – сказала Моніка Датт, керівниця відділу в Morningstar, Inc.

    Індекс GBI-EM – найбільш популярний еталон для міжнародних інвесторів у суверенні облігації в національній валюті. Рішення про додавання чи вилучення активів з цього індексу, як правило, є тривалим процесом, що може займати роки. Це, ймовірно, є однією з причин, чому банк вирішив не зважати на напруженість довкола України.

    Частка українських облігацій в індексі буде маленькою – 0,12%. Початкове включення у всі три серії GBI-EM матиме одна серія облігацій, що відповідає вимогам індексу, – це ОВДП із купоном в розмірі 15,84% та погашенням в лютому 2025 року (UA4000204150).

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.