• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі розповіли про взаємозв’язок між кольором фруктів та овочів і їх користю

    Опубликовано: 2022-02-17 08:48:06

    Колір фруктів та овочів пов’язаний з їх користю, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Лікарі розповіли про взаємозв’язок між кольором фруктів та овочів і їх користю. Колір фруктів та овочів пов’язаний з їх користю.

    Дієтологи розповіли, як за кольором фруктів і овочів визначити їх корисні властивості, інформує Ukr.Media.

    Фахівці пояснили, що характерне забарвлення рослинних продуктів досягається за рахунок вмісту у них пігментів, які у більшості випадків є ще й антиоксидантами.

    Так, червоне забарвлення забезпечує лікопін. Ця речовина показала свою ефективність у профілактиці захворювань серцево-судинної системи та онкології. Останнє також допомагає запобігти хлорофіл, який забарвлює рослини у зелений колір. А судинам додаткову підтримку надає аліцин, що міститься у білих і коричневих плодах. Крім того, ця речовина сприяє поліпшенню стану пам’яті і надає антибактеріальний ефект.

    Фіолетові овочі та фрукти теж мають антиракові властивості, які зосереджуються на шлунку. Досягається цей ефект за рахунок вмісту у них антоціаніну.

    Жовті і помаранчеві рослини отримують своє забарвлення завдяки бета-каротину, який сприяє здоров’ю органів зору і зміцнює імунітет.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.