• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як відіб’ється на стані здоров’я щоденне вживання кориці

    Опубликовано: 2022-02-15 14:48:04

    Дослідження показують, що з регулярним вживанням кориці асоціюється ряд ефектів, що впливають на загальний стан здоров’я, інформує Ukr.Media.

    Силу прянощів і їх оздоровчий потенціал вміли цінувати ще у Стародавньому Єгипті. Одна з найпопулярніших і затребуваних у сучасній кулінарії — кориця — також неодноразово ставала об’єктом наукових досліджень, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Що може відбуватися з організмом, якщо щодня з’їдати щіпку кориці

    Рівень холестерину

    Регулярне вживання кориці може позитивно впливати на вміст холестерину у крові, забезпечуючи профілактику його підвищення. Сполука кориці, коричний альдегід, здатна блокувати ферменти у організмі, які виробляють холестерин, тим самим зменшуючи кількість жиру у кровотоці. Одне дослідження показало, що рівень загального холестерину, холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів у крові може знижуватися після прийому кориці.

    Стан порожнини рота

    Кориця здатна не лише маскувати неприємний запах з рота. Вона також може знищувати бактерії у роті, перешкоджаючи розвитку карієсу. Склад з декількох паличок кориці, настояних на гарячій воді, можна використовувати у якості натурального ополіскувача для рота, причому він буде діяти саме як антибактеріальний засіб.

    Апетит

    Використання кориці допомагає контролювати кількість споживаної їжі. Згідно з дослідженням, кориця, що додається у страви, дозволяє швидше відчувати насичення і довше зберігати ситість.

    Головний мозок

    Наявні дані свідчать, що щоденне вживання кориці знижує ризик розвитку недоумства. Її компонент, коричний альдегід, у поєднанні з епікатехіном може запобігати утворенню так званих тау-білків у головному мозку, що викликають хворобу Альцгеймера.

    Травлення

    Кориця позитивно впливає на стан кишкової флори, допомагає за наявності метеоризму. Завдяки зігріваючому ефекту щоденне вживання кориці також може стимулювати кровообіг і транспорт кисню, що є важливим для гарного здоров’я шлунково-кишкового тракту.

    Будьте обережними! Занадто велика кількість кориці може провокувати різні проблеми, від подразнення шкіри до прискореного серцебиття. Вживати більше двох грамів на день не рекомендується.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.