• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Джонсон: криза навколо України досягла критичної позначки, але є вікно можливостей

    Опубликовано: 2022-02-15 09:15:20

    Прем'єр-міністр Британії має намір цього тижня обговорити з європейськими лідерами способи не допустити війни в Україні. Сторони опрацюють питання надання допомоги Києву в забезпеченні оборони країни в разі вторгнення РФ.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Independet.

    У канцелярії Джонсона заявили, що все ще відкрито вікно можливості для деескалації і дипломатії, і прем'єр-міністр буде робити зусилля разом з союзниками, домагаючись від Росії того, "щоб вона відступила від краю прірви".

    "Криза на кордоні України досягла критичної позначки. Вся наявна у нас інформація вказує, що Росія планує в будь-який момент здійснити вторгнення в Україну. Це матиме катастрофічні наслідки як для України, так і для Росії", - цитує Джонсона представник глави уряду.

    У документі вказується, що серед іншого Джонсон буде обговорювати з союзниками Лондона по НАТО можливість надання Україні додаткової економічної підтримки, а також допомоги в забезпеченні оборони її кордонів.

    Наприкінці тижня очікується візит глави британського уряду на континент, проте не вказується, яку саме країну він відвідає. Мова може йти про участь Джонсона в Мюнхенській конференції з питань безпеки, яка відкривається в п'ятницю, 18 лютого. Глава міністерства оборони королівства Бен Уоллес 16-17 січня зустрінеться з колегами з країн НАТО в Брюсселі.

    Нагадаємо, напередодні Борис Джонсон назвав наступні кілька днів найнебезпечнішими на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.

    Зазначимо, сьогодні, 10 лютого, британський парламент затвердив закон, що дозволяє уряду країни вводити проти Росії жорсткі санкції у разі її вторгнення в Україну.

    АРТУР РОДИВИЛОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.