• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Саудівська Аравія і США разом планують підтримувати стабільність поставок енергоресурсів у світі

    Опубликовано: 2022-02-10 18:00:55

    Президент США Джо Байден і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд провели телефонну розмову. Ключовою темою переговорів стала готовність двох країн підтримувати стабільність поставок енергоресурсів у світі.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Білого дома.

    "Обидва лідери знову підкреслили, що США і Саудівська Аравія готові працювати над забезпеченням стабільності поставок енергоносіїв у світі", - йдеться в повідомленні.

    Два лідери торкнулися питання ситуації на Близькому Сході і в Європі. Вони домовилися про тісну координацію урядових команд в найближчі тижні і місяці.

    Також Байден запевнив у готовності підтримувати Саудівську Аравію в ситуаціях, коли та піддається ударам з боку Єменських заколотників-хуситів. Президент США заявив співрозмовнику і про те, що Вашингтон не допустить отримання Іраном ядерної зброї. Байден повідомив саудівському королю про хід переговорів у Відні щодо відновлення Спільного всеосяжного плану дій - угоди щодо іранського атому.

    В ході розмови король Саудівської Аравії "відзначив важливість збереження балансу і стабільності на нафтових ринках. Він підкреслив історичну роль у цьому питанні угоди ОПЕК+ і важливість збереження угоди надалі". Ця угода, як повідомлялося, діє до кінця 2022 року.

    Раніше ми писали, що Зеленський призначив посла в Саудівській Аравії.

    АННА ПОЛИСУЧЕНКО

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.