З віком порушується моторика кишечника, тому потрібно допомагати роботі шлунково-кишкового тракту, інформує Ukr.Media.
Солодощі, солоні продукти, червоне м’ясо і біле борошно — продукти, які рекомендовано поступово прибирати з раціону після 60 років.
«Потрібно вибирати продукти з низьким глікемічним індексом. Якщо раніше ви любили шоколадки, варто перейти на пастилу. Якщо раніше любили тістечка, то переходимо на мармелад. Також слід скоротити кількість жирів в вживаних вуглеводах. З віком порушується моторика кишечника. Щоб поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, ми повинні вживати більше клітковини».
Після 45-50 років кількість калорій має щорічно скорочуватися на 3%. Потрібно поступово припиняти їсти солоні продукти і ті, до складу яких входять прості вуглеводи.
Також варто скоротити кількість червоного м’яса в раціоні — не більше двох разів на тиждень, а після 60 років — до 100 грамів на день. В ідеалі треба замінити його на біле м’ясо. Одночасно з цим перейти з білого борошна на цілозернове, висівкове і житнє, а з кисломолочної продукції вживати кефір і ряжанку, які нормалізують мікрофлору кишечника.