• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені назвали популярний напій, що знижує тиск

    Опубликовано: 2022-02-06 15:48:40

    Вчені з Університету Західної Австралії з’ясували, що чорний чай допомагає впоратися з гіпертонією. Про результати дослідження повідомляється у статті журналу American Journal of Clinical Nutrition.

    В експерименті брали участь як чоловіки, так і жінки із підвищеним артеріальним тиском. Вони пили по три чашки чорного чаю та іншого напою, в якому також міститься кофеїн, але немає флавоноїдів (природних барвників), як у чаї, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Показники тиску у піддослідних оцінювали у перший день експерименту, через три та шість місяців. Ефект виник уже першого дня експерименту.

    Виявилося, що чорний чай порівняно з іншими кофеїновмісними напоями чинив більшу дію на верхній та нижній тиск.

    «Результати дослідження показують, що певний компонент чорного чаю, крім кофеїну, може впливати на швидкість зміни артеріального тиску в нічний час», — зазначили дослідники з Австралії.

    Раніше турецькі вчені попередили про небезпеку вживання гарячого чаю: він може призвести до раку стравоходу. Крім того, запивання гарячого чаю холодною водою може спровокувати появу виразок у стравоході та гострого гастриту, які, у свою чергу, сприяють розвитку раку.

    В 2019 році фахівці з Американського онкологічного товариства повідомили, що щоденне вживання гарячого чаю підвищує ризик виникнення раку стравоходу на 90 відсотків. Для цього достатньо вживати 700 мл розігрітого до 60 градусів чаю на добу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.