• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яку користь для організму може принести вживання обліпихи та олії з неї

    Опубликовано: 2022-02-04 15:17:57

    Яку користь для організму може принести вживання обліпихи та олії з неї. Обліпиха дуже корисна, проте потребує обережності під час вживання.

    Обліпиха вважається корисною рослиною, яка призупиняє старішання і знижує рівень холестерину у крові людини. Слід зауважити, що у нашій країні кущі і дерева даної рослини можна знайти майже у кожному другому дворі. Тому корисною рослиною люди можуть користуватися повністю, інформує Ukr.Media.

    Як за допомогою обліпихи знизити холестерин

    Цілющу олію, яка допомагає позбутися від поганого холестерину, роблять з обліпихи. Такі плоди насичені величезною кількістю антиоксидантних вітамінів.

    Яскравий помаранчевий колір ягід говорить про те, що у них міститься високий рівень каротиноїдів. Вони вважаються корисними поживними рослинними речовинами, які сприяють поліпшенню зору, підвищують імунітет і захищають клітини від хвороб, які викликані окислювачами.

    Олія обліпихи здатна усунути з організму людини поганий холестерин і токсини. Слід зауважити, що такі шкідливі речовини часто стають причиною серйозних захворювань, наприклад, інфарктів та інсультів.

    Ягода здатна стимулювати імунітет. Це відбувається за рахунок великої концентрації вітаміну С і фітонцидів. Незважаючи на те що останніх не настільки вже й багато, вони все одно позитивно впливають на імунну систему.

    Навіть кора обліпихи має у своєму складі серотонін. Це так званий гормон щастя, який потрібен для роботи нервової системи і гарного настрою. Слід зауважити, що зараз серед лідерів продуктів, які містять серотонін, перебувають банани і шоколад. Але насправді його значно більше в обліписі.

    Чи допоможе обліпиха уповільнити старішання організму

    Включення обліпихи у щоденний раціон допоможе уповільнити процес старішання. Усе завдяки наявності антиоксиданту у даній ягоді. Обліпиху використовують з лікувальною метою. Зараз таку ягоду здебільшого додають у чай або вживають у чистому вигляді.

    Оскільки жовта ягода насичена антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали, вона здатна сповільнювати процес старішання. Обліпиха допомагає зберегти молодість шкіри і позбутися від зморшок.

    Олія обліпихи дуже корисна для шкіри, незалежно від її типу і віку. Вона зволожує і живить шкіру, усуваючи ознаки сухості. Швидко прибирає шорсткість і лущення, дарує шкірі ніжність, гладкість і доглянутий вигляд.

    Олія обліпихи вважається першим засобом, який допомагає за наявності різних пошкоджень шкірного покриву. Активно використовується за наявності невеликих опіків, тріщин. Також сприяє швидкому відновленню, нормалізує захисні можливості шкіри.

    Оскільки обліпиха має високий вміст вітаміну С, її олія відмінно підходить для освітлення шкіри. До того ж вона допомагає позбутися від веснянок, пігментних плям, вирівнює шкіру обличчя. Олію можна наносити на шкіру перед засмагою, щоб отримати гарний і рівний тон.

    Перед нанесенням олії на шкіру потрібно змішати її з будь-яким стандартним кремом у пропорції 1:4. Після цього суміш наноситься на шкіру легкими масажними рухами. З косметичною метою важливо обирати ту олію, яка була отримана за допомогою холодного вичавлювання.

    Кому не можна вживати обліпиху

    Помаранчева ягода має проносний ефект. Тому не варто на неї налягати тим, у кого є схильність до діареї або нещодавно був розлад шлунку. У тому випадку, якщо немає ніяких протипоказань, одноразово можна їсти не більше за 50 грамів ягід.

    Дітям після першого року життя можна давати олію обліпихи у незначній кількості, але її потрібно добре розбавляти. Якщо у дитини є схильність до алергії, до трьох років краще не ризикувати і не годувати її такими ягодами.

    Олія корисна за наявності виразки, але категорично забороненими є сік і ягоди. Кислоти здатні сильно підвищити секрецію шлункового соку, що може спровокувати загострення хвороби. З цієї ж причини обліпиха протипоказана й людям, які страждають через гастрит або підвищену кислотність.

    Ягода заборонена також людям, які мають хвороби печінки і підшлункової залози. Якщо є камені у нирках або жовчному міхурі, також не варто об’їдатися ними. Крім того, завжди існує ризик алергії. Тому попри усю користь обліпихи, їсти її варто з обережністю.

    Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.