• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейські компанії вивели майже всі запаси газу зі сховищ у режимі митного складу

    Опубликовано: 2022-02-04 13:45:25

    У січні 2022 року з режиму митного складу у підземних газових сховищах України виведено 0,45 млрд кубометрів газу, свідчать дані Укртрансгазу.

    Станом на 1 січня 2022 року іноземні компанії зберігали в режимі митного складу 0,54 млрд кубометрів газу, а резиденти – 0,53 млрд кубометрів. Станом на 1 лютого запаси нерезидентів знизилися до 0,2 млрд кубометрів, а українських компаній – до 0,42 млрд кубометрів.

    Запаси нерезидентів проти 1 лютого 2021 року знизилися у 38,6 раза (на 7,51 млрд куб. м), резидентів – у 2,1 раза (на 0,48 млрд куб. м).

    Природний газ, який виводиться з митного складу, може бути реалізований на території України або реекспортований із країни.

    Режим митного складу дозволяє зберігати природний газ у ПСГ України протягом трьох років без сплати податків та мит у разі подальшого його транспортування з території країни.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.