• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на нафту продовжують триматися на рекордному рівні з 2014 року

    Опубликовано: 2022-02-01 15:30:43

    Нафта утримує рекордні з 2014 року ціни на тлі засідання країн-експортерів нафти у середу та ризику ескалації з боку Росії, повідомляє Reuters.

    Квітневий контракт на нафту Brent торгувався на рівні $89,35 за барель. Подорожчали й котирування американської нафти WTI – на 1,3% – до $ 87,93 за барель. Таким чином, нафта показує найбільше місячне зростання більш ніж за рік.

    Нафта дорожчає вже шостий тиждень поспіль.

    Ціни зафіксувалися на рівні 2014 року ще 27 січня на тлі рішення Федеральної резервної системи США про готовність підвищити облікову ставку в березні. У п'ятницю, 28 січня, Brent досяг $91,7 за барель, а WTI – $88,84.

    За даними Reuters, ринок очікує на збереження плану з постачання нафти країнами ОПЕК+ на засіданні в середу. Наразі експортери нафти збільшують пропозицію на ринку на 400 000 барелів на день щомісяця. Однак цього недостатньо, щоб задовольнити попит на ринку. Аналітики пояснюють, що можливе рішення дисбалансу на ринку в короткостроковій перспективі може озвучити лише ОПЕК+, зокрема Саудівська Аравія, яка має найбільший резерв потужностей.

    Ринкові настрої посилені геополітичним фактором через ризик ескалації на українських кордонах з боку Росії.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.