• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки солі можна вживати без шкоди для здоров’я і чим її можна замінити

    Опубликовано: 2022-02-01 08:08:14

    Лікарі запропонували безпечну заміну кухонній солі.

    Скільки солі можна вживати без шкоди для здоров’я і чим її можна замінити. Лікарі запропонували безпечну заміну кухонній солі.

    Коли людина з’їдає забагато солоного, її організм для збереження сольового балансу починає утримувати воду. Результатом може стати підвищення кров’яного тиску, а це збільшує ймовірність інфарктів та інсультів. Щоб цього уникнути лікарі радять вживати за добу не більше п’яти грамів солі у всіх разом узятих продуктах, інформує Ukr.Media.

    Норма споживання солі — це п’ять грамів на добу. За наявності підвищеного артеріального тиску можна їсти до п’яти грамів солі на добу. Якщо тиск 140 і вище, то сіль обмежується до трьох грамів на добу. Сіль вважається не тільки з сільнички, а вся, тобто і з хліба, і з круп і так далі — повідомили фахівці.

    На упаковці багатьох продуктів позначається кількість солі, що міститься в них, якщо такої інформації немає, то рахувати можна приблизно.

    Щоб зберегти звичний смак страв, але при цьому зменшити споживання кухонної солі, лікарі рекомендують використовувати її менш шкідливі аналоги.

    Сіль ми можемо обмежувати або замінювати. В якості заміни підійдуть будь-які трави або спеції. Ще можна купувати сіль з меншим вмістом натрію. У солі у першу чергу ми боїмося саме натрію, оскільки він підвищує тиск. У магазині легко знайти солі калію і магнію, наприклад, — пояснили дієтологи.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.